Dit jaar groene boontjes proberen te planten in de tuin. Wel dat was dus een gigantisch fiasco. Aan mijn 4 plantjes had ik welgeteld 1 boontje.
Maar we houden de moed erin en volgend jaar proberen we weer opnieuw.
Nu was ik in de supermarkt en stonden de boontjes gelukkig in de reclame dus dacht ik dan maken we weer gelijk een voorraad voor in de kast.
Ik had 4 kg groene boontjes mee.
Het enige wat we dan nog nodig hebben is zout (zonder jodium) en water.
En gesteriliseerde weckpotten. Voor deze hoeveelheid had ik 10 potten.
Hoe maak je het:
Was de boontjes in voldoende water.
Ontdoe ze van de voor en de achterkant, snij ze in kleinere stukjes.
Verdeel de boontjes over de gesteriliseerde potten en duw goed aan.
Voeg aan iedere pot 1 grote theelepel zout toe. Vul de potten tot net onder de rand met kraantjes water.
Zet ze in de weckpot en zodra het water kookt, laat je ze 60 minuten op 100°C koken.
Smakelijk