Het is weer tijd voor rabarber!
Dan krijg ik altijd weer zin in een heerlijk stukje taart. Deze taart is ook een top favoriet bij de kids, zowel om te maken als om ze op te smullen.
Wat heb je nodig voor het deeg:
400 gr bloem
250 gr boter
1 tl zout
1 eetlepel suiker
1 kom ijswater
1 tl azijn
1 eigeel
Hoe maak je het
Doe alle droge ingrediënten in een kom. Voeg er de koude boter bij en wrijf tussen je vingers tot al de boter is vermengd met de bloem.
Voeg 1 eigeel toe en de theelepel azijn.
Doe er dan het ijs water beetje bij beetje bij het deeg terwijl je kneed.
Blijf water toevoegen tot je een mooi stevig deeg hebt.
Snij het deeg in 2 gelijke delen.
Rol 1 deel uit zodat je de ingevette taartvorm ermee kan bekleden.
Prik graatjes in de bodem en leg er een bakpapier over vul hem met gedroogde bonen of bakbonen en bak hem ongeveer 8 a 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C
Wat heb je nodig voor de vulling
5 a 5 stengels rabarber
2 bakjes aardbeien
1 theelepel vanille extract
4 grote lepels suiker
Hoe maak je het
Schil 4 tot 5 stengels rabarber en snij ze in blokjes van ongeveer 1 cm.
Doe ze in een pot met 4 grote eetlepels suiker en een theelepel vanille extract . Warm dit op tot de suiker gesmolten is. Voeg er dan 2 bakjes aardbeien aan toe (kroontjes eraf en in 2 gesneden) laat alles 5 minuten sudderen.
Wanneer het mengsel staat te sudderen kunnen we het raster van de taart al maken.
Rol de 2 de helft van het deeg uit in een cirkel even groot als de taartvorm.
Snij dan met een pizza roller gelijke repen over heel de vorm.
Haal de taartbodem uit de oven en haal voorzichtig de bakbonen eraf.
Doe er het aardbei / rabarber mengsel in en maak op de bovenkant een raster met het deeg.
meer het in met ijgeel en strooi er wat suiker over.
Bak in een voorverwarmde oven van 180 °C voor ongeveer 15 a 20 minuten.
Smakelijk (deze taart is ook warm super lekker met een bolletje ijs en wat slagroom)