Zaterdag morgen de baby heeft haar pap nodig om 5 uur. Na dat ze haar buikje lekker rond heeft gegeten, profiteren we even van de stilte in huis.
Niets beter dan ’s morgens een heerlijk kaneel rol vers uit de oven met een warm tasje koffie.
Recept:
300 gr bloem
1 zakje bakpoeder
40 gr lichte bruine suiker
100 gr koude boter
2 ei (eigeel)
200 ml melk
1 tl kaneel
Meng alles onder elkaar tot een glad beslag. Bestrooi je werkvlak met bloem en rol het beslag uit tot een rechthoek.
Ingrediënten vulling:
50 gr boter
80 gr lichte bruine suiker
1 tl kaneel
Smelt de boter. Doe er dan de suiker en de kaneel bij en bestrijk het over het deeg.

Rol het deeg op en snijd in stukken van ongeveer 2 cm breed (gebruik een zeer scherp mes of flosdraad zonder smaak)
Verdeel over een ingevette bakvorm.
Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C
Maak ondertussen de topping.
Ingrediënten topping
1 soeplepel Philadelphia
60 gr bloemsuiker
1 tl vannile essence
Men het onder elkaar.
Als de rolletjes gebakken zijn laat ze dan afkoelen op een rooster. Leg een bakpapier onder de rooster. Verdeel de topping over de rolletjes.
Eet ze warm of koud.
Smakelijk